Deel dit artikel op:

Nordisk nieuw bij ons!

Nordisk is al vele jaren een wereldwijde speler in de outdoor branche. Het begon allemaal met het Deense bedrijf Northern Feather. In 1901 was dit het eerste Deense bedrijf met een volledige focus op dons en veren. Dit resulteerde in de productie van eenvoudige dekbedden en kussens.

In de jaren ‘70 werd het dochtermerk Nordisk Freizeit opgericht, dat zich concentreerde op de groeiende outdoormarkt. Met vestigingen in Duitsland, Denemarken, Zweden en Groot-Brittannië werd het merk steeds groter en werden de producten herkend door het innovatieve en modieuze karakter.

Met bedrijven in China en de Verenigde Staten trad het merk langzaamaan buiten de Europese grenzen. In 1991 werd de merknaam gewijzigd in Nordisk en startte een nieuw begin met een herziene focus op productontwikkeling, logistiek en inkoop. Het Scandinavische merk richt zich nu volledig op de ontwikkeling van hoge kwaliteit outdoor kleding, slaapzakken, tenten en overige apparatuur. Nordisk wil de klant net wat meer geven dan zij verwacht en doet dit met zichtbare eigenschappen in het ontwerp en de functionaliteit van de producten, maar ook op innovatief gebied probeert het merk zich te onderscheiden.

Echt vakmanschap

Sinds 1983 maken we onze met dons gevulde slaapzakken met de hand in Duitsland. Een zeldzame en trotse traditie die gemakkelijk zou zijn verlaten door elders op de planeet goedkopere arbeid en huur te vinden. In plaats daarvan hebben we ervoor gekozen om het tegenovergestelde te doen, omdat hoge kwaliteit belangrijk voor ons is.

Die Manufactuur

In 2020 hebben we geïnvesteerd in een nieuwe ultramoderne faciliteit in Görlitz om deze traditie met trots en toewijding voort te zetten. Door dicht bij onze klanten in Europa te blijven, bieden we unieke diensten, buitengewone kwaliteit en een garantie dat uw product gemaakt is om voor altijd mee te gaan.Met vakkundig vakmanschap en moderne servicefaciliteiten die lokaal in Europa zijn geplaatst, kunnen we zorgen voor een snelle, betrouwbare en gemakkelijke service voor alle producten, zodat u met een schoon geweten van de natuur kunt genieten

Er gaat niets boven Moeder Natuur.

Dons is het grootste, lichtste en meest natuurlijke isolatiemateriaal dat de mens kent. Om watervogels de hele winter warm te houden en toch licht genoeg om te vliegen, zijn dons complexe structuren met duizenden en duizenden superzachte keratinefilamenten die vanuit een klein centrum radiaal naar buiten groeien.

Donsisolatie houdt je niet alleen warmer en lichter dan welk synthetisch alternatief dan ook, het comprimeert ook veel beter, waardoor je warm blijft, met meer ruimte in je rugzak en licht genoeg om te vliegen.

Verkrijgbaar vanaf het voor jaar.

Gerelateerde verhalen

Ortlieb fietstassen

2 april 2022

Uitbreiding Fietstassen van Ortlieb

Uitbreiding Fietstassen van Ortlieb

Of het nu in de stad is of op een fietstocht over de wereld: de fietstassen en rugzakken van...
Lees het hele bericht

3 februari 2022

YETI

YETI

Als kinderen hadden mijn broer en ik altijd al een passie voor het buitenleven. We gingen jagen en vissen,...
Lees het hele bericht
Gruezi bags

3 februari 2022

Grüezi Bag of Grizzle Bear.

Grüezi Bag of Grizzle Bear.

Grüezi Bag is meervoudig winnaar van de slaapzaktest. De hoogwaardige slaapzakken zijn nu ook online te koop. Ervaar echt...
Lees het hele bericht