Over ons

Karel Hubertus Nahl opent direct na de oorlog zijn winkel. De naam HUNA komt van Hubertus Nahl. Hij begint met het verkopen van legerkleding, daarna regenkleding. Al snel werd het assortiment uitgebreid met kampeerartikelen.

1945
1960

De winkel wordt te klein en het pand ernaast kan worden gekocht. Kamperen wordt dé manier van op vakantie gaan. Het verhuren van kampeerspullen is enorm populair, lange rijen vakantiegangers staan te wachten voor de deur op het Regentesseplein.

Kamperen is nog steeds razend populair. Het aanschaffen van eigen tenten en kampeerspullen ook. De verhuur wordt gestopt en de verkoop van tenten en andere kampeerartikelen wordt verder uitgebreid.

1975
1988

De winkel wordt te klein en het pand ernaast kan worden gekocht. Kamperen wordt dé manier van op vakantie gaan. Het verhuren van kampeerspullen is enorm populair, lange rijen vakantiegangers staan te wachten voor de deur op het Regentesseplein.

Backpacken is in opkomst. Het assortiment wordt uitgebreid met artikelen voor verre reizen en trektochten zoals rugzakken, slippers en wandelschoenen. 

1998
1999

Zoon (van Ilja) en broer Bob komt het team versterken en gaat aan de slag in de winkel.

De winkel barst uit zijn voegen. Een grote verbouwing met extra uitbouw maakt het mogelijk om verder door te groeien tot een speciaalzaak voor kampeer-, reis- en outdoor artikelen.

2005
2020

Familiebedrijf HUNA camping en outdoorshop bestaat 75 jaar. Dat is helaas niet groots gevierd, maar gelukkig niet onopgemerkt gebleven. Het AD heeft de winkel in het zonnetje gezet met een prachtig artikel en Burgemeester van Zanen is persoonlijk langsgekomen om Ilja, Jim en Bob te feliciteren.

Ons team

Bob van Soldt

Jim van Soldt

Ilja van Soldt

De winkel nu

Didriksons
Blundstone
Yeti coolers

Wat vinden onze klanten?

4.7 ★★★★★ 190 recencies

Ben Wijkamp

Mooie nieuwe wandelschoenen gekocht, die niet werkten om mijn voeten.
Huna heeft andere schoenen besteld en een mooie oplossing voorgesteld om de tegenvaller om te zetten in een geweldige meevaller.
Nu de precies juiste schoenen gevonden om de komende 6 maanden weer 1700 km mee te gaan lopen.
Tevens regenbestendige broek en een superwaterdichte winterjas (Didrikson) gekocht.
Laat de Nederlandse winter maar komen.
Dank voor het meedenken en oplossen, Huna

Lobke Haaring

Zeer vriendelijke mensen, geven vakkundig en eerlijk advies. Ik koop hier graag mijn kampeeruitrusting en outdoor kleding. Als ze iets niet in huis hebben, kunnen ze het voor je bestellen.

Annemieke Ebbers

Mede door een heerlijke warme jas en wollen onderkleding een heerlijke skivakantie zónder het koud te hebben ⛷
Fijne winkel met kundige medewerkers, een echte aanrader!