Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Flanel overhemden
Deel dit artikel op:

Flanel overhemden.

Niks is zo lekker dragen als een flanel overhemd. Warm, robuust en stoer.

Wat is flanel?

Flanel is een zeer los geweven stof die wordt gemaakt van wol, katoen, of synthetische vezel. Flanel kan worden geborsteld om het extra zacht te maken. Tijdens het borstelen komen de vezels omhoog uit het losgesponnen garen, waardoor een zachte dons ontstaat. Dit geeft flanel de zo karakteristieke uitstraling.

Flanellen shirts zijn toch geruite overhemden?

Meestal bedoelen we met ‘flanelen shirt’ een geruit overhemd. Dat is echter een misvatting. Flanel is een weeftechniek, geen ontwerp. Het ontwerp wat wordt bedoeld is het Tartan-dessin, ook wel plaid genoemd. De verwarring ontstond in de jaren negentig, toen overhemden met ruitpatroon massaal werden verkocht onder de naam ‘flannellen shirts’. Dat flanel oorspronkelijk meestal in een plaid-patroon werd gewoven helpt deze verwarring natuurlijk niet.

Welke voordelen heeft flanel?

Flanel is een zeer zachte, warme stof, die goed isoleert. Het draagt zeer zacht op de huid en is relatief licht voor de dikte die het geeft. Zeker wanneer het flanel van wol is gemaakt ontstaat een dikke, warme stof die niet te zwaar is.

Gerelateerde verhalen

agility peak merrell

17 februari 2024

Op naar de peak!

Op naar de peak!

Maak kennis met de Merrell Agility Peak 5, de nieuwste evolutie van een van de meest geliefde trailrunningschoenen van...
Lees het hele bericht
stanley, iceflow flip straw.

13 februari 2024

Flip Straw Tumbler

Flip Straw Tumbler

Maak kennis met de Stanley Classic IceFlow Flip Straw Tumbler 30OZ / 0.89L – een kleurrijke en functionele metgezel...
Lees het hele bericht
meindl lite hiker wandelschoen

10 februari 2024

Lite Hiker allround.

Lite Hiker allround.

Maak kennis met de Meindl Lite Hike: de perfecte combinatie van lichtheid, stevigheid en geavanceerde technologieën. Deze sportieve wandelschoenen,...
Lees het hele bericht