Deel dit artikel op:

Een brief van de patagonia’s oprichter, Yvon Chouinard

Beste 1% voor de Planet-gemeenschap,

Ik heb Earth Day nooit gevierd. Ik heb altijd het gevoel gehad dat al die aandacht op één dag ons afleidt van de noodzaak om elke dag actie te ondernemen voor de planeet.

Maar dit zijn buitengewone tijden. Deze pandemie laat ons duidelijk zien dat als we uitstellen wat er moet gebeuren, het uiteindelijk terugkomt om ons te bijten. We weten al lang dat er een wereldwijde pandemie zou komen en we hebben niets gedaan. We weten al decennia van opwarming van de aarde en we hebben niets gedaan. We moeten ervoor kiezen om te handelen.

Als leden en non-profit partners van 1% voor the Planet, heb je die keuze gemaakt. En tijdens deze uitdagende tijd is het niet gemakkelijk. Maar het is de juiste. Toen Patagonië eerder moeilijke tijden heeft meegemaakt, zoals we nu zijn, is het absoluut laatste dat we zouden opgeven onze 1%. Het kost geld om zaken te doen op deze planeet. Het is geen filantropie – het is een absolute noodzaak voor ons om op deze planeet te leven. Het is het tegenovergestelde van niets doen.

Het is ook zo belangrijk dat we hierin samen blijven. Een les die ik heb geleerd en die deze pandemie ons zeker leert, is dat we niet geïsoleerd zijn. De problemen waarmee we nu worden geconfronteerd, moeten op mondiale basis worden opgelost en kunnen alleen worden opgelost door mensen die samenwerken en samen hard blijven – zoals jullie allemaal in de 1% voor de Planet-gemeenschap.

Dus blijf daar hangen, blijf op koers en onthoud dat deze gemeenschap ertoe doet tijdens deze buitengewone tijden en te allen tijde.

Ik dank u allen voor uw inzet. Het betekent veel.

– Yvon

Oprichter van Patagonië en 1% voor de planeet

Gerelateerde verhalen

Merrell Nova Sneaker Boot

14 oktober 2022

Nova 2 winter sneaker.

Nova 2 winter sneaker.

De Merrell Nova 2 Boot biedt met de lichtheid van een sneaker en de duurzaamheid van een wandelschoen, comfort...
Lees het hele bericht
Flanel overhemden

14 oktober 2022

Flanel overhemden.

Flanel overhemden.

Niks is zo lekker dragen als een flanel overhemd. Warm, robuust en stoer. Wat is flanel? Flanel is een...
Lees het hele bericht
Altenberg 3in1 Jkt

13 oktober 2022

3 in 1 wind en waterdicht!

3 in 1 wind en waterdicht!

De 3in1-jas ALTENBERG beschermt je op koude wandeldagen effectief tegen lage temperaturen. Het binnenjack is gemaakt van ademend POLARTEC...
Lees het hele bericht