Deel dit artikel op:

Een brief van de patagonia’s oprichter, Yvon Chouinard

Beste 1% voor de Planet-gemeenschap,

Ik heb Earth Day nooit gevierd. Ik heb altijd het gevoel gehad dat al die aandacht op één dag ons afleidt van de noodzaak om elke dag actie te ondernemen voor de planeet.

Maar dit zijn buitengewone tijden. Deze pandemie laat ons duidelijk zien dat als we uitstellen wat er moet gebeuren, het uiteindelijk terugkomt om ons te bijten. We weten al lang dat er een wereldwijde pandemie zou komen en we hebben niets gedaan. We weten al decennia van opwarming van de aarde en we hebben niets gedaan. We moeten ervoor kiezen om te handelen.

Als leden en non-profit partners van 1% voor the Planet, heb je die keuze gemaakt. En tijdens deze uitdagende tijd is het niet gemakkelijk. Maar het is de juiste. Toen Patagonië eerder moeilijke tijden heeft meegemaakt, zoals we nu zijn, is het absoluut laatste dat we zouden opgeven onze 1%. Het kost geld om zaken te doen op deze planeet. Het is geen filantropie – het is een absolute noodzaak voor ons om op deze planeet te leven. Het is het tegenovergestelde van niets doen.

Het is ook zo belangrijk dat we hierin samen blijven. Een les die ik heb geleerd en die deze pandemie ons zeker leert, is dat we niet geïsoleerd zijn. De problemen waarmee we nu worden geconfronteerd, moeten op mondiale basis worden opgelost en kunnen alleen worden opgelost door mensen die samenwerken en samen hard blijven – zoals jullie allemaal in de 1% voor de Planet-gemeenschap.

Dus blijf daar hangen, blijf op koers en onthoud dat deze gemeenschap ertoe doet tijdens deze buitengewone tijden en te allen tijde.

Ik dank u allen voor uw inzet. Het betekent veel.

– Yvon

Oprichter van Patagonië en 1% voor de planeet

Gerelateerde verhalen

Ortlieb fietstassen

2 april 2022

Uitbreiding Fietstassen van Ortlieb

Uitbreiding Fietstassen van Ortlieb

Of het nu in de stad is of op een fietstocht over de wereld: de fietstassen en rugzakken van...
Lees het hele bericht

3 februari 2022

YETI

YETI

Als kinderen hadden mijn broer en ik altijd al een passie voor het buitenleven. We gingen jagen en vissen,...
Lees het hele bericht
Gruezi bags

3 februari 2022

Grüezi Bag of Grizzle Bear.

Grüezi Bag of Grizzle Bear.

Grüezi Bag is meervoudig winnaar van de slaapzaktest. De hoogwaardige slaapzakken zijn nu ook online te koop. Ervaar echt...
Lees het hele bericht