Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
cotopaxi
Deel dit artikel op:

Cotopaxi de vulkaan.

Eén van de meest opvallende outdoor merken is het merk Cotopaxi. Je herkent een product van dit merk al snel aan de vele kleuren die gebruikt worden. Geen tas van dit merk is hetzelfde qua kleur. Van tevoren weet je ook nooit welke kleuren de tas heeft die jij koopt. Dit komt omdat de tassen onder andere gemaakt worden van restmaterialen van andere merken.

Het merk Cotopaxi werd in 2014 gelanceerd door Davis Smith. Hij wilde een merk opzetten waarvan hij een deel van de inkomsten kon gebruiken om goede doelen te ondersteunen. Ook worden de producten zo ethisch en duurzaam mogelijk gemaakt. 1% van de inkomsten gaan naar de Cotopaxi Foundation en worden gebruikt om non-profitorganisaties te helpen die gemeenschappen helpen die in armoede leven. Deze organisaties zijn voornamelijk gericht op het versterken van gemeenschappen in Latijns-Amerika door middel van gezondheidszorg, onderwijs en levensonderhoud. 

Cotopaxi tassen

De meest bekende producten van dit merk zijn de tassen. Geen tas van het merk is hetzelfde, iedere tas heeft weer een andere kleurencombinatie. Iedere tas die je koopt is dus ook uniek. Je kan nooit van tevoren kiezen welke kleurencombinatie je wilt. Voor de tassen wordt er gebruik gemaakt van hergebruikte, gerecyclede en verantwoorde materialen. Ongebruikte materialen die door andere merken zijn geproduceerd in de fabrieken worden weer gebruikt in de tassen.

Cotopaxi kleding

Naast de tassen (zoals duffels, backpacks en opbergtasjes) heeft het merk ook kleding in het assortiment. De kledingcollectie bestaat voornamelijk uit fleecetruien en vesten en uit verschillende soorten jassen. Hierbij kan je denken aan warme donsjassen, gevoerde jassen, regenjassen en windstoppers. Echt outdoor jassen dus! Ook kan je kiezen uit meerdere t-shirts.

Gerelateerde verhalen

agility peak merrell

17 februari 2024

Op naar de peak!

Op naar de peak!

Maak kennis met de Merrell Agility Peak 5, de nieuwste evolutie van een van de meest geliefde trailrunningschoenen van...
Lees het hele bericht
stanley, iceflow flip straw.

13 februari 2024

Flip Straw Tumbler

Flip Straw Tumbler

Maak kennis met de Stanley Classic IceFlow Flip Straw Tumbler 30OZ / 0.89L – een kleurrijke en functionele metgezel...
Lees het hele bericht
meindl lite hiker wandelschoen

10 februari 2024

Lite Hiker allround.

Lite Hiker allround.

Maak kennis met de Meindl Lite Hike: de perfecte combinatie van lichtheid, stevigheid en geavanceerde technologieën. Deze sportieve wandelschoenen,...
Lees het hele bericht