Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Deel dit artikel op:

Wij hebben het eerst gedronken voor dat we er mee gingen wassen.

OrganoTex Textile® waterdichting

Na intensief gebruik verliezen de meeste outdoorkleding hun waterafstotende eigenschappen door mechanische slijtage of intensief wassen. OrganoTex® Textiel waterdichting herstelt effectief de waterafstotende eigenschappen van de kledingstukken. De producten kunnen echter ook worden gebruikt voor het impregneren van kleding en textielproducten die nooit waterafstotende eigenschappen hebben gehad, zoals modekleding, kussens of textiele meubelen. Omdat de producten niet filmvormend zijn en effectief binden aan de vezels, worden de zachtheid en het ademend vermogen van de stoffen niet aangetast en blijven de kledingstukken dus hun oorspronkelijke gevoel. 

Duurzaamheid

De producten zijn gemakkelijk biologisch afbreekbaar in overeenstemming met OESO 301C, vrij van fluorkoolwaterstoffen (bijv. PFAS, PFOS, PFOA), cyclische siloxanen, isocyanaten en andere proplematische veelgebruikte textielchemicaliën. Ze zijn geclassificeerd als niet-toxisch volgens de CLP en zijn dus gemakkelijk te gebruiken voor consumenten. In 2018 wonnen de producten de Scandinavian Outdoor Sustainability Award.

Hoe de producten te gebruiken?

De producten zijn gemakkelijk te gebruiken voor de consument en kunnen ofwel op het textiel gespoten worden (OrganoTex® Textiel waterdichting spray-on) of gebruikt worden in een wasmachine (OrganoTex® Textiel waterdichting wash-in). Welk product u gebruikt, vindt u het gemakkelijkst voor uw toepassing. Hieronder vindt u instructies voor het gebruik van elk product:

Hoe gebruikt u OrganoTex® Textiel waterdichting spray-on 

OrganoTex® Textiel waterdichting spray-on is een universele impregnering die op de meeste textielsoorten kan worden gebruikt om de water- en vuilafstotende functie te verbeteren. Het product herschept het waterafstotende vermogen van textiel zonder de kleur, textuur of ademend vermogen van de stof te veranderen, wat belangrijk is voor alle soorten functionele kledingstukken.

Geschikt voor:
Waterdichte stoffen (met allemaal verschillende waterdichte membranen) schelpen, parka’s, donsproducten, wandelbroeken, windjacks, tenten, slaapzakken, rugzakken, textielschoenen en ander buitentextiel zoals kussens, paraplu’s, etc.

Geschikte stoffen:
polyester, polyamide, softshell, wol, fleece, katoen, canvas, acryl en verschillende mengsels.
Het beste effect wordt bereikt op synthetische materialen, zoals polyamide en polyester.

Gebruiksaanwijzing:
1) Was het textiel of kledingstuk zonder wasverzachter te gebruiken. Voor functionele stoffen raden wij OrganoTex BioCare Wash of soortgelijke “pro wash” aan. Zorg ervoor dat de stoffen volledig droog zijn.

2) Bescherm het werkoppervlak, schud de fles en spuit het kledingstuk/textiel op een afstand van 20 cm en zorg ervoor dat de stof gelijkmatig nat wordt.

3) Wacht 1 minuut, spuit opnieuw en wrijf de vloeistof gelijkmatig in met een doek (beschermende handschoenen worden aanbevolen vanwege PH).

4) Verwijder overtollige vloeistof met een doek of spons, laat geen druppels achter, dit kan vlekken veroorzaken.
Overdosis de vloeistof niet.

5) Droogtrommel of gebruik een droogkast (40-70 graden) voor de beste prestaties of droog zo warm mogelijk aan de lucht in minimaal 1-2 dagen om volledige waterafstotendheid te bereiken.

Voor eerdere DWR*-behandelde kledingstukken wordt een droogkast of droogkast ten zeerste aanbevolen. De warmte is nodig om de vezels goed te verdelen en op te laten stijgen, wat bijdraagt ​​aan de waterafstotende functie.

*) DWR= Duurzaam Waterafstotend, een waterafstotende afwerking die industrieel op de buitenstoffen wordt aangebracht.

Hoe gebruikt u OrganoTex® Textiel waterdichting wash-in 

OrganoTex® Textiel waterdichting wash-in is een universele impregnering die op de meeste textielsoorten kan worden gebruikt om de water- en vuilafstotende functie te verbeteren. Het product herschept de waterafstotende eigenschappen van het textiel zonder de kleur, textuur of ademend vermogen van de stof te veranderen, wat belangrijk is voor alle soorten functionele kledingstukken

Geschikt voor:
Waterdichte functionele kleding (met alle verschillende soorten membranen) schelpen, parka’s, donsproducten, wandelbroeken, windjacks, skikleding etc. die in de wasmachine kunnen worden gewassen.

Geschikte stoffen:
polyester, polyamide, softshell, acryl, acryl en verschillende mengsels. Het beste effect wordt bereikt op synthetische materialen, zoals polyamide en polyester.

Instructies:

1) Was het textiel of kledingstuk zonder wasverzachter te gebruiken. Voor functionele stoffen raden wij OrganoTex BioCare Wash of soortgelijke “pro wash” aan. Laat het kledingstuk in de wasmachine.

2) Schud de fles en dosering 100 ml voor één kledingstuk in het wasmiddelbakje. Het is mogelijk om tot 3 stuks te gebruiken, voeg 50 ml toe voor elk nieuw product.

3) Draai een kort wasprogramma van 30-40 graden met centrifugeren of volgens de wasvoorschriften van de kleding.

4) Droogtrommel of gebruik een droogkast (40-70 graden) voor de beste waterafstotende prestaties of droog zo warm mogelijk in minimaal 1-2 dagen om volledige waterafstotendheid te bereiken.

Handwas: Dosering 50 ml voor 10 L water. Gebruik beschermende handschoenen. Voorzichtig spoelen! Droog zo warm mogelijk gedurende 1-2 dagen. Uitstekend geschikt voor tenten om in bad te zetten om de waterafstotendheid te verbeteren.

Verbruik: 100 ml/kledingstuk, voldoende voor 5 stuks, of 10-12 m² stof.

Gerelateerde verhalen

15 mei 2024

Vlammen zonder rook!

Vlammen zonder rook!

TIME Beste uitvinding van 2023. Geniet van de warmte, de geur, het geknetter en het gevoel van een houtkampvuur, zonder...
Lees het hele bericht
Deuter futura

1 mei 2024

Futura Air Trek

Futura Air Trek

De Futura Air Trek is de perfecte metgezel voor liefhebbers van langeafstandswandelingen, dankzij het maximale comfort en de doordachte...
Lees het hele bericht
msr-hubba-hubba-bikepack

17 februari 2024

Bikepacking met MSR.

Bikepacking met MSR.

msr-hubba-hubba-bikepack...
Lees het hele bericht